Новини

 • Нетаняху: Новото US предложение за Близкия изток не е окончателно

  Израелският премиер Бенямин Нетаняху каза, че американските предложения, чиято цел е да подтикнат Израел да замрази строителството на Западния бряг, не са окончателни и добави, че и двете страни продължават да работят по детайлите, предаде Асошиейтед прес.

  Днес Нетаняху представи новата американска инициатива пред т. н. кабинет по сигурността, вътрешен кръг от министри, които ще вземат решение по плана.

  Прочети публикацията
 • Ху Цзинтао обеща свободна търговия и стабилна валута

  Китай ще поддържа пазара си отворен и ще се стреми към по-балансирана търговия, докато постепенно коригира стойността на валутата си, заяви днес китайският президент Ху Цзинтао, цитиран от Асошиейтед прес.

  "Световната общност трябва да се противопоставя на протекционизма във всичките му форми", каза Ху на пресконференция при годишната среща на високо равнище на страните от Азиатско-тихоокеанското икономическо сътрудничество (АТИС).

  Прочети публикацията
 • Лидерите от Г-20 ще се въздържат от "валутна война"

  Лидерите на страните от Г-20 подновиха днес дискусиите си в Сеул, след като вчера разногласията преобладаваха, предаде ДПА.

  Днешното заседание има за цел да продължи дискусията за състоянието на възстановяването на икономиките в света, съпроводено от риска за валутна война, разпалена от повсеместното желание да се направи експортът по-евтин, а вносът - по-скъп. Остатъкът от деня ще бъде посветен на реформата в световните финанси, както и на фондовете за борба с промените на климата.

  Прочети публикацията
 • Аун Сан Су Чи е готова да се срещне с хунтата в Мианмар

  Опозиционната лидерка Аун Сан Су Чи заяви за Би Би Си, че е готова да се срещне с военните управници на Мианмар (Бирма), за да спомогне за национално помирение.

  Ден след освобождаването й от домашен арест, лауреатката на Нобелова награда за мир, която прекара 15 от последните 21 години в затвора, заяви също, че иска да чуе какво мисли бирманският народ и нейните международни поддръжници. В първото си интервю след освобождаването тя заяви за Би Би Си по телефона, че планира да изслуша мнението на хората.

  Прочети публикацията
 • Ху Дзинтао: Световната икономика се възстановява, но бавно и несигурно

  Китайският президент Ху Дзинтао заяви, че възстановяването на световната икономика е несигурно и предупреди, че протекционизмът в търговската политика на държавите се е засилил, предаде Ройтерс.

  "В резултат на координираните действия на международната общност световната икономика бавно се възстановява. Това възстановяване обаче не е нито твърдо установено, нито балансирано и пред него стоят множество неизвестни", заяви Ху.

  Прочети публикацията